Zázvor mletý

35 240 

jednodruhové koření

Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Zázvor je hlízovitý plazivý oddenek, neplodné olistěné výhonky, vysoké 1 – 1,5 m. Listy úzce kopinaté, asi 20 cm dlouhé. Květní lodyhy vysoké 15 – 20 cm, květy žluté, s černo fialovými pysky.

Použití zázvoru v kuchyni:

Zázvor je používán do sladkých jídel, dezertů, zavařenin, do pečiva, cukroví a zázvorového piva či zázvorové limonády. Své jedinečné aroma předává zelenině, rybám a drůbežím pokrmům, čatní, karí, polévkám a rýžovým jídlům. Zabraňuje zvracení, podporuje sekreci slin a žaludečních šťáv, potlačuje nadýmání. Vůně zázvoru je ovocně kořenitá, aromatická, chuť lehce citronová, ostrá.

zazvorovy caj

Zázvor je kořen, který se používá v kuchyni po celém světě pro svou ostrou, kořeněnou chuť a charakteristickou vůni. Je oblíbeným kořením v mnoha kuchyních a lze ho použít v mnoha různých formách. Zde jsou některé způsoby, jak lze zázvor využít v kuchyni:

  1. Vaření a pečení: Čerstvý zázvor může být použit jako přísada do vařených jídel, jako jsou například pokrmy se zeleninou, masem, rybami nebo těstovinami. Může být přidán do polévek, omáček, stir-fry jídel a marinád pro maso. Také se často používá při pečení, kde dodává koláčům, sušenkovým a chlebovým těstům ostrou a pikantní chuť.
  2. Nápoje: Zázvor může být přidán do teplých i studených nápojů pro svou ostrou chuť a osvěžující efekt. Například se používá do čaje, limonády, smoothie, koktejlů a punčů.
  3. Bylinný čaj: Čerstvý nebo sušený zázvor se často používá k přípravě bylinného čaje. Stačí nakrájet nebo nastrouhat zázvor, zalít vroucí vodou a nechat louhovat.
  4. Marinády a omáčky: Zázvor může být součástí marinád a omáček pro maso, ryby nebo zeleninu. Kombinuje se s dalšími ingrediencemi, jako jsou například sojová omáčka, med, citronová šťáva a česnek, pro vytvoření chutné a aromatické omáčky.
  5. Zázvorový sirup: Zázvorový sirup je lahodný sirup, který lze použít k dochucení nápojů, dezertů nebo přípravě různých pokrmů. Je snadné si ho vyrobit doma smícháním vody, cukru a nakrájeného zázvoru, který se poté vaří a redukuje na sirupovou konzistenci.

Zázvor je v kuchyni velmi všestranný a může být použit v mnoha různých typech jídel a nápojů. Můžete ho použít čerstvý, sušený, nakrájený, nastrouhaný nebo v podobě prášku, v závislosti na vašich preferencích a konkrétním receptu.

zazvorovycaj

Balení gastro koření zázvor – mletý pro velkoobchod

Nabízíme výhodné balení při odběru gastro koření zázvor mletý (velkoobchodního balení badyánu). Pro veškeré gastro provozy jsme připraveni dodat kvalitní kořenící směs, jednodruhové koření ve větším množství.

obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Vladímíra Samková, Sídlo: Rasošky 61, 552 21 Rasošky, IČO 72884037

 

Další informace

Hmotnost -
Hmotnost

40 g, 250 g, 500 g, 1 kg