Nasi goreng

65 340 

kořenící přípravek sypký bez přidaného glutamanu

Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Složení koření Nasi goreng:

Kari, cibule restovaná, sůl (max 16%), česnek, paprika sladká, chilli, karotka. Obsahuje LEPEK, stopy CELERU A HOŘČICE

Použití koření Nasi goreng:

Velmi chutná směs koření pro přípravu indonéského pokrmu Nasi goreng. V malém množství lze použít na dochucení bramborové a hrachové kaše, obsahuje předsmaženou cibuli, která dodává pokrmům výbornou nejen chuť, ale i vůni smažené cibulky. Dále může být toto koření použito do pohanky, rýže a dušené zeleniny, používá se i na ryby a mořské plody. Doporučujeme tuto kořenící směs přidávat do pokrmu těsně před a nebo po dovaření, stačí pouze promíchat s hotovým pokrmem.

nasi goreng

Nasi goreng

je tradiční indonéské jídlo, což v překladu znamená “smíchaná rýže”. Jedná se o druh smažené rýže, která je obvykle připravována s různými přísadami, jako jsou zelenina, vejce, maso (např. kuřecí, vepřové nebo krevety) a koření. Nasi goreng je populární jak v Indonésii, tak i v jiných jihovýchodních asijských zemích a je často podáván jako hlavní jídlo.

Recept na nasi goreng se může lišit podle regionu a osobních preferencí, ale základní postup je obvykle následující:

Ingredience:

  • Vařená studená rýže (nejlépe předchozího dne)
  • Olihněné nebo vařené maso (kuřecí, vepřové, krevety apod.)
  • Zelenina (například mrkev, hrášek, zelená cibule)
  • Vejce
  • Cibule nebo česnek (nasekané)
  • Sojová omáčka
  • Rýžový ocet nebo limetková šťáva
  • Sůl a pepř
  • Olej (například arašídový nebo slunečnicový)
  • Koření (volitelné, například kurkuma, koriandr)

Postup:

  1. Rozpálte olej v pánvi nebo wok pánvi na střední teplotu.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a/ nebo česnek a osmažte, dokud nejsou měkké a vonné.
  3. Přidejte maso a zeleninu do pánve a smažte, dokud nejsou maso a zelenina uvařené a dobře promíchané s cibulí a česnekem.
  4. Přidejte vařenou studenou rýži do pánve a smažte ji spolu s ostatními ingrediencemi, občas míchejte, dokud rýže není dobře ohřátá.
  5. Rozklepněte vejce přímo na rýži a rychle promíchejte, dokud se vejce nesmaží a nerozdělí na rýži.
  6. Přidejte sojovou omáčku, rýžový ocet nebo limetkovou šťávu a podle chuti sůl, pepř a další koření.
  7. Pokračujte smažením a mícháním všech ingrediencí až do té doby, než jsou dobře promíchané a zahřáté.
  8. Nasi goreng můžete podávat horké, obvykle se posype nasekanou zelenou cibulkou nebo jinou bylinkou.

Tento recept lze upravit podle vašich preferencí a dostupných ingrediencí. Nasi goreng je velmi variabilní jídlo, takže si můžete přidat nebo odebrat ingredience podle své chuti.

nasi goreng recept

 

Balení gastro koření Nasi goreng pro velkoobchod

Nabízíme cenové zvýhodnění při odběru gastro balení koření (velkoobchodního balení). Pro veškeré gastro provozy jsme připraveni dodat kvalitní kořenící směs, jednodruhové koření ve větším množství.

obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Vladímíra Samková, Sídlo: Rasošky 61, 552 21 Rasošky, IČO 72884037

 

Další informace

Hmotnost -
Hmotnost

100 g, 250 g, 500 g, 1 kg