Popis
Složení koření provensálské byliny:
Směs koření v proměnlivých hmotnostních podílech (majoránka, tymián, rozmarýn, bazalka, saturejka).
Použití provensálských bylin v kuchyni:
Celosvětově známá směs velmi aromatických bylinek. Pro velmi pronikavou a typickou chuť používáme provensálské bylinky s opatrností a dle chuti na skopová, králičí, kuřecí a směsi masa. Velmi dobrou chuť dodá smetanovým omáčkám, zapečeným těstovinám, zelenině, ale i na dochucení pizzy.
Tymián
je aromatická bylina, která se používá v kuchařství pro své výrazné aroma a chuť. Existuje několik druhů tymiánu, ale nejběžněji používaný je šalvějovitý tymián (Thymus vulgaris). Tymián je původem z oblasti Středomoří a je populární v mnoha kuchyních po celém světě, včetně evropské, středozemní, středovýchodní a americké kuchyně.
Majoránka
je aromatická bylina s jemnou, sladkou a kořeněnou chutí, která je populární v evropské kuchyni, zejména v kuchyních střední Evropy a Středomoří. Je to druh rodu majoránka (Origanum), ačkoli se někdy označuje jako “sladká majoránka” (Origanum majorana), aby se odlišila od podobné bylinky zvané oregano. Majoránka má jemnější chuť než oregano a je oblíbená pro svou schopnost doplňovat chuť mnoha pokrmů
Rozmarýn
je aromatická bylina s jehličkovitými listy a silnou, dřevitou vůní. Je populární v kuchařství pro svou intenzivní chuť a aroma, které může přidat do různých pokrmů. Rozmarýn pochází ze Středomoří a je oblíbený v kuchyních evropských, středomořských a středovýchodních kultur.
Bazalka
je aromatická bylina s intenzivní vůní a chutí, která je oblíbená v kuchyních po celém světě, zejména v italské kuchyni. Existuje několik druhů bazalky, ale nejběžnější je genovská bazalka (Ocimum basilicum), která má sytě zelené listy a sladkou, bylinkovou chuť s lehkými anýzovými tóny. Bazalka je nezbytnou složkou mnoha tradičních italských jídel, jako jsou pesto, caprese salát nebo margherita pizza. Tato bylina se používá jak čerstvá, tak sušená, a může být přidávána do mnoha různých pokrmů, včetně těstovin, polévek, omáček, masových jídel a salátů.
Saturejka (Satureja)
je aromatická bylina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Existují dvě hlavní druhy saturejky: letniční saturejka (Satureja hortensis) a zimní saturejka (Satureja montana). Obě tyto druhy jsou oblíbené pro své bylinkové aroma a chuť, a jsou často používány jako koření v kuchyních po celém světě.
Saturejka má výraznou chuť s lehce pikantními a pepřovými tóny a svěžím aroma. Je běžně používána v evropské kuchyni, zejména v italské, francouzské a středomořské kuchyni, a často se používá jako koření pro omáčky, polévky, marinády, masové pokrmy, grilované zeleninové pokrmy a saláty.
Balení gastro koření provensálské byliny pro velkoobchod
Nabízíme cenové zvýhodnění při odběru gastro balení koření provensálské koření (velkoobchodního balení). Pro veškeré gastro provozy jsme připraveni dodat kvalitní kořenící směs, jednodruhové koření ve větším množství.
obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku
Vladímíra Samková, Sídlo: Rasošky 61, 552 21 Rasošky, IČO 72884037